Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresid├Ęncia i Conselleria d'Innovaci├│, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentaci├│ Europea Illes Balears

  Llistat de Programes
Convocat˛ria per infraestructures energŔtiques trasneuropees del Mecanisme Conectar Europa (CEF)

La Direcciˇ General d'Energia de laáComissiˇ Europeaállanša una convocat˛ria de propostes per a la concessiˇ de subvencions a projectes que responguin a les prioritats i objectius fixats en el programa plurianual de treball, en l'Ómbit de les infraestructures energŔtiques transeuropees del Mecanisme Conectar Europaáper al perÝode 2014-2020:

A´llament d'energia final
Augment de la competitivitat promovent la integraciˇ en el mercat interior de l'energia i la interoperabilitat de les xarxes d'electricitat i gas mitjanšant les fronteres.
Millorar la seguretat de l'abastiment de la Uniˇ
Integrar l'energia procedent de fonts renovables i desenvolupar xarxes intelĚligents d'energia
Eliminar els colls de botella d'energia
Finalitzaciˇ del mercat interior d'energia.


Convocat˛ries de finanšament europeu per a projectes en Tecnologies Emergents (FETPROACT-01-2016) i (H2020-FETOPEN-2016-2017)

L’Agència executiva de Recerca de la Comissió Europea (REA) llança dos programes de finançament per projectes sobre Tecnologies Emergents del Futur (FET). Aquest tipus de tecnologies són considerades com un repte social dins l’estratègia Horitzó 2020 i és per això que les àrees a les quals desenvolupar aquestes noves eines són molt diverses.


Convocat˛ria de propostes 2017 - Projecte pilot - Plataforma europea sobre les persones vulnerables en la societat de la informaciˇ: mapa de les millors prÓctiques i impacte socioecon˛mic per a l'empoderament PPVPIS-2017-AG

L'objectiu general d'aquest projecte pilot és desenvolupar i difondre àmpliament un catàleg interactiu de millors pràctiques i un programa en línia d'Europa que resumeix les millors pràctiques existents a nivell local, regional o nacional per integrar millor als grups vulnerables i desfavorits en la societat digital als 28 Estats membres de la UE i també identificar àrees en les quals no existeixen iniciatives per abordar l'exclusió digital i on les persones vulnerables corren un major risc d'exclusió.


Convocat˛ria de propostes 2017 en l'Ómbit de les telecomunicacions eHealth sota el Mecanisme Conectar Europa Telecom, CEF-TC-2017-2.

L'Agència d'Executiva d'Innovació i Xarxes (INEA) llança una convocatòria sota el Programa de Treball 2017 de xarxes transeuropees de telecomunicacions d'acord amb el Mecanisme ``Conectar Europea´´. Quant als objectius, pel que fa als Serveis Genèrics per a la Prescripció Electrònica i el Resum del Pacient es pretén establir els punts de contacte nacionals de eHealth (NCPeH) i ampliar el desplegament dels serveis de ePrescripció i Resum de pacients a tots els Estats Membres. Respecte als Serveis Genèrics per a les Xarxes de Referència Europees (ERN) es vol iniciar una plataforma de serveis clínics per a la ERN. 


Convocat˛ria del programa Mecanisme Conectar Europa (Telecom). Entrega electr˛nica

1. Promoure l'adopció i accelerar l'ús de les especificacions tècniques de eDelivery entre les entitats públiques i privades.

2. Les activitats recolzades en aquesta convocatòria hi hauran de, en la mesura del possible:

-Complir amb els requisits establerts en el Reglament eIDAS per permetre la seva utilització per al subministrament de serveis de lliurament electrònic, inclosos els qualificats.
-Complir els requisits establerts en relació amb el desplegament i / o l'explotació de punts d'accés dins d'altres reglaments europeus sectorials (per exemple, transport, medi ambient, energia, salut, contractació pública electrònica.


Convocat˛ria de propostes del programa Mecanisme Conectar Europa (Telecom). Contractaciˇ p˙blica electr˛nica

Els objectius de la present convocatòria de propostes són facilitar les licitacions transfrontereres i contribuir a simplificar els procediments de contractació pública en els Estats membres.


Premi Engine Retrofit, adaptant els motors dels cotxes diŔsel (H2020-EngineRetrofitPrize-2016)


Els ciutadans europeus que habiten en àrees urbanes sofreixen malalties a causa de la mala qualitat de l'aire. Els motors dels cotxes dièsel i altres sistemes de propulsió causen un alt nivell de contaminació en les ciutats.

L'objectiu del premi Engine Retrofit  és fomentar la reconversió dels motors de dièsel i altres sistemes de propulsió a través del desenvolupament de la tecnologia.


Convocat˛ria de Cooperaciˇ entre les autoritats responsables de l'aplicaciˇ de la legislaciˇ de protecciˇ del consumidor, CONS-CPC-JA-2017

La Comissió Europea llança una convocatòria sota el Programa de Consumidors amb la finalitat de promoure accions conjuntes entre autoritats nacionals responsables de l'aplicació de la legislació de protecció al consumidor. Aquestes accions conjuntes haurien d'abastar un o més aspectes de les següents activitats administratives transfrontereres relacionades amb l'esforç de le capacitats d'aplicació transfronterera en els Estats membres (països de la AELC/EEE):
- Preparar mesures per a la modernització del funcionament del Reglament CPC i, en particular, la millora de l'eficàcia de la xarxa respecte a la reunió d'alertes i la posada en comú dels plans d'aplicació i priorització; treballar amb representants de distints grups interessats i associacions de consumidors i associacions empresarials.
- Combatre de forma eficaç les infraccions en el comerç electrònic, requereix més inversió en les capacitats d'aplicació electrònica en els Estats membres (per exemple, en el cas dels laboratoris d'investigació en internet).


Convocat˛ria del Programa LIFE 2017. Subprograma Medi Ambient.

LIFE+ Medi ambient dóna suport a projectes tecnològics que ofereixen importants beneficis ambientals. Aquesta part de LIFE + també ajuda a projectes que millorin l'aplicació de la legislació mediambiental de la UE, que construeixen la base de coneixements de política mediambiental, i que desenvolupin fonts d'informació ambiental a través del monitoratge.


Convocat˛ria de propostes d'energia baixa en emissions de carboni

El programa marc de Recerca i Innovació (2014-2020) s'implementa mitjançant programes de treball i de programes específics. «Reptes socials», respon directament a les prioritats polítiques i els reptes socials que s'identifiquen en l'estratègia Europa 2020 i amb l'objectiu d'estimular la recerca i innovació necessàries per aconseguir els objectius polítics de la Unió Europea.

L'objectiu específic és el d'explotar plenament el talent d'Europa i garantir que els beneficis d'una economia innovadora es maximitzin i es distribueixin àmpliament en tota la Unió Europea.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant