Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Programes
Convocatòria de propostes 2018 - Premis Copèrnic 2019 i 2020

Els objectius dels Premis Copernicus són:

- Augmentar l'ús de les dades i serveis de Copernicus, especialment mitjançant la sensibilització de Copernicus en les noves comunitats d'usuaris (en particular en el sector de les TIC) i les àrees geogràfiques.

- Donar suport 20 noves empreses anualment (en 2019 i en 2020) a través de l'adjudicació d'un premi de € 10,000 i la visibilitat proporcionada pel premi i la cerimònia del premi. Per recolzar encara més el desenvolupament de les aplicacions reeixides, a cada guanyador se li oferirà una butlleta per Copernicus Accelerator (completament cobert per un contracte diferent).

- Fomentar el sorgiment d'un vibrant ecosistema de Copèrnic a Europa per a les parts interessades (centres de recerca, universitats, petites i grans empreses, etc.), especialment a través de l'organització d'una prestigiosa cerimònia de premis.


Convocatoria COSME: Apoyar el desarrollo y la promoción de productos turísticos temáticos transnacionales, aprovechando las sinergias entre el turismo y las industrias culturales y creativas

Esta convocatoria de propuestas busca apoyar proyectos centrados en experiencias turísticas existentes o nuevas que se basan en el potencial creativo y de innovación de las Industrias Culturales y Creativas para desarrollar servicios y productos.

El objetivo general de la acción es explorar los efectos indirectos de la cultura y la creatividad en los productos y servicios turísticos en términos de:
- revitalizar las atracciones y los destinos turísticos, y diversificar las experiencias de turismo transnacional
- prolongar la estacionalidad de los destinos de la UE y / o mejorar la sostenibilidad de las ofertas turísticas
- impulsar la innovación en las cadenas de valor del turismo transnacional.


Premio Patrimonio cultural como activo para el turismo responsable y sostenible 2018

Mejorar la visibilidad de los destinos turísticos culturales europeos, crear una plataforma electrónica para compartir experiencias y conocimientos y promover la creación de redes entre los destinos.


Concurso "Capital Europea del Turismo Inteligente"

A los efectos de esta iniciativa, un destino de turismo inteligente se define como un destino que facilita el acceso a productos, servicios, espacios y experiencias de turismo y hostelería a través de herramientas basadas en TIC (tecnología de la información y las comunicaciones). Además, un destino inteligente es un entorno social y cultural saludable, que se puede encontrar a través de un enfoque en el capital social y humano de la ciudad. También implementa soluciones innovadoras e inteligentes y fomenta el desarrollo de empresas emprendedoras y su interconexión.

De acuerdo con esta definición global, la iniciativa mostrará prácticas ejemplares de destinos turísticos en la implementación de soluciones innovadoras e inteligentes en cuatro categorías: Sostenibilidad, Digitalización, Patrimonio Cultural y Creatividad y Accesibilidad.


Incentivació dels valors europeus mitjançant iniciatives esportives en l'àmbit municipal

Aquesta activitat preparatòria s'executarà en dues partides:

L'objectiu general de la partida 1 consisteix a fomentar la capacitació, per així donar suport a les organitzacions que promoguin valors comuns a través del desenvolupament de l'esport en l'àmbit municipal a tota la UE.

L'objectiu general de la partida 2 consisteix en donar suport a la creació de xarxes de contactes i les activitats d'intercanvi d'informació entre municipis, en àrees relatives a l'esport.


Convocatòria de propostes 2018 - Intercanvis i mobilitat en l'esport

L'objectiu general d'aquesta acció és oferir al personal de les organitzacions esportives (l'entorn dels atletes) la possibilitat de millorar les seves competències i qualificació, així com d'adquirir noves habilitats mitjançant la mobilitat formativa, passant una temporada a un país estranger (dins i fora de la UE). La mobilitat formativa s'ha d'entendre com una inversió en capital humà i una contribució a la capacitació de diferents organitzacions esportives.


Ajuda per a mesures d'informació en l'àmbit de la política de cohesió de la UE

Els objectius específics de la present convocatòria de propostes són els següents:

- Promoure i afavorir una millor comprensió del paper que exerceix la política de cohesió de la UE a l'hora de recolzar a totes les regions de la UE.
- Donar a conèixer en major mesura projectes finançats per la UE, especialment a través de la política de cohesió, i del seu impacte en la vida dels ciutadans.
- Difondre informació i estimular un diàleg obert sobre la política de cohesió, els seus resultats, el seu paper en el que es refereix a donar resposta a les prioritats polítiques de la UE i el seu futur.
- Fomentar la participació ciutadana en assumptes relacionats amb la política de cohesió i encoratjar la participació dels ciutadans en l'establiment de prioritats per al futur d'aquesta política.


Premi a la Capital Europea de la Innovació

L'objectiu d'otorgar aquest premi és reconeixer a les ciutats que estan fent el màxim esforç per promoure la innovació a les seves comunitats i, en particular, aquelles que contribueixen a l'obertura d'ecosistemes d'innovació, que involucren als ciutadans en la governança i la presa de decisions, i que utilitzen la innovació per millorar la resiliència i la sostenibilitat de les seves ciutats.


Convocatòria de COSME 2018 - Fomentant oportunitats per a la internacionalització de les PIME mitjançant el suport a xarxes de PIME per a l'exportació

L'objectiu d'aquest projecte pilot és ajudar a les PIME europees a desenvolupar, ampliar o millorar els seus negocis internacionals mitjançant la creació de xarxes de PIME destinades a millorar la capacitat de les PIME d'explotar els mercats estrangers amb fins d'exportació.

L'objectiu és, per tant, augmentar la capacitat de les PIME europees d'internacionalitzar-en facilitar la cooperació entre petits grups d'empreses per millorar la seva competitivitat. En reunir, poden aconseguir un millor rendiment, augmentar la seva visibilitat i millorar la seva estratègia i acompliment d'internacionalització.


Convocatòria de propostes 2018 - L'esport com a eina d'integració i inclusió social dels refugiats

Està previst seleccionar prop de 25 projectes, que han de involucrar les organitzacions esportives locals, concentrar els recursos en activitats en què participin tant dones com homes i promoure la participació dels refugiats en activitats esportives mixtes, sobretot dels joves (fins als 30 anys).

Un dels objectius principals d'aquesta acció és identificar i donar suport a les bones pràctiques a la UE, així com promoure el desenvolupament de mètodes per avaluar l'impacte de forma sistemàtica i reproduïble. Les accions relacionades amb la integració dels refugiats mitjançant l'esport s'han de publicar en una plataforma de creació de xarxes.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant