Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de ProgramesProgrames del àrea:
Transport


Premi Cleanest Engine, el motor més net del futur (H2020-FutureEnginePrize-2016)

El premi Cleanest Engine Prize busca millorar la qualitat de l'aire en les ciutats europees. L'objectiu del premi és fomentar la innovació per a reduir les emissions dels motors de combustió interna dels cotxes. Especialment, les emissions de NOx i partícules PN/PM que presenten molts riscs per a la salut.

Així mateix, els nous motors han de contribuir amb els objectius de la COP21: reduir les emissions d'efecte hivernacle, aconseguir una major eficiència energètica i reduir els contaminants que contribueixen al canvi climàtic.


Premi Horizon - Millora de la mobilitat de les persones grans

El propòsit del concurs és desenvolupar solucions de mobilitat innovadores i sostenibles per a persones grans (65+)


Convocatoria del Programa MECANISMO CONECTAR EUROPA (TRANSPORTE) CIELO UNICO EUROPEO (2017 CEF TRANSPORT SESAR)

Optimitzar la integració i la interconnexió dels modes de transport i reforçar la interoperabilitat dels serveis de transport, garantint al mateix temps l'accessibilitat de les infraestructures de transport


Premi Engine Retrofit, adaptant els motors dels cotxes dièsel (H2020-EngineRetrofitPrize-2016)


Els ciutadans europeus que habiten en àrees urbanes sofreixen malalties a causa de la mala qualitat de l'aire. Els motors dels cotxes dièsel i altres sistemes de propulsió causen un alt nivell de contaminació en les ciutats.

L'objectiu del premi Engine Retrofit  és fomentar la reconversió dels motors de dièsel i altres sistemes de propulsió a través del desenvolupament de la tecnologia.


Convocatòria de propostes d'energia baixa en emissions de carboni

El programa marc de Recerca i Innovació (2014-2020) s'implementa mitjançant programes de treball i de programes específics. «Reptes socials», respon directament a les prioritats polítiques i els reptes socials que s'identifiquen en l'estratègia Europa 2020 i amb l'objectiu d'estimular la recerca i innovació necessàries per aconseguir els objectius polítics de la Unió Europea.

L'objectiu específic és el d'explotar plenament el talent d'Europa i garantir que els beneficis d'una economia innovadora es maximitzin i es distribueixin àmpliament en tota la Unió Europea.


PROPERA CONVOCATORIA DEL PROGRAMA INTERREG EUROPE

Per reforçar l'eficiència de la Política de Cohesió, el Programa Interreg Europe promou l'intercanvi d'experiències entre socis a través de la Unió i la identificació i difusió de bones pràctiques amb vista a la seva transferència, principalment a programes operatius sota l'objectiu d'Inversió per al Creixement i l'Ocupació però també, quan escaigui, als programes de l'objectiu Cooperació Territorial Europea. Per a això es facilitarà i recolzarà l'aprenentatge de polítiques, l'intercanvi de coneixement i la transferència de bones pràctiques entre autoritats locals i regionals i altres actors regionals de rellevància.

Les prioritats del programa són les següents:

-Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació
-Competitivitat de Petites i Mitges Empreses
-Economia Baixa en Carboni
-Medi ambient i eficiència energètica


Convocatòria de finançament per projectes d’eficiència energètica (H2020-EE-2016-2017)

La Comissió Europea presenta les convocatòries de projectes dedicats a projectes d’eficiència energètica sota el programa Horitzó 2020: Reptes Socials durant els anys 2016-2017


Convocatòria de propostes de la iniciativa conjunta per a piles de combustible i hidrogen (H2020-JTI-FCH-2017-1)

Les tecnologies de piles de combustible i hidrogen representen una gran promesa per a les aplicacions d’energia i transport des de la perspectiva d’assolir els reptes energètics, mediambientals i econòmics d’Europa. La Unió europea està compromesa a transformar els seus sistemes de transport i energia com a part de la futura economia de baixos nivells de carbó.


Convocatòria de projectes URBACT 2016

La present convocatòria de propostes té com a objectiu invitar a les ciutats a presentar les bones pràctiques en l’àrea del desenvolupament sostenible integrat urbà. No hi ha temes definits en les bones pràctiques d'URBACT, els temes poden variar des de la mobilitat urbana, als migrants i des de la qualitat de l'aire fins a les ocupacions i habilitats. Els objectius són:

  • - Ser part del grup pioner “URBACT Bones pràctiques” per a ser àmpliament promogudes en l’àmbit de la Unió Europea i internacional;
  • - Ser capaç de compartir bones pràctiques en el Marc de la xarxa de transferència (convocatòria que serà publicada en Setembre del 2017).


Segona convocatòria de propostes del Programa SUDOE (SUDOE-14-20-2)

El principal objectiu d'aquest programa europeu cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional és donar suport al desenvolupament regional del sud-oest d'Europa contribuint a l'estratègia Europa 2020 per a creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant