Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresid├Ęncia i Conselleria d'Innovaci├│, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentaci├│ Europea Illes Balears

  Llistat de ProgramesProgrames del Órea:
CiŔncia i Tecnologia


eTwinning: Apoyo a los centros de ense˝anza que usen TICs para proyectos educativos transfronterizos

Poner en marcha proyectos eductivos transfronterizos que tengan como lazo en común el uso de las Tecnologías de la Información y la Comunicación (TIC). eTwinning es un sistema adscrito al programa de la Unión Europea Comenius y ofrece una serie de herramientas y apoyo tanto a profesores como a alumnos para poner en marcha su idea de colaboración. El objetivo último es la interactuación de los alumnos y los profesores en un ambiente rico en temáticas y en culturas. La absoluta libertad al idear un proyecto promueve la imaginación, la creatividad y una mayor implicaión de los alumnos.


Premi Cleanest Engine, el motor mÚs net del futur (H2020-FutureEnginePrize-2016)

El premi Cleanest Engine Prize busca millorar la qualitat de l'aire en les ciutats europees. L'objectiu del premi és fomentar la innovació per a reduir les emissions dels motors de combustió interna dels cotxes. Especialment, les emissions de NOx i partícules PN/PM que presenten molts riscs per a la salut.

Així mateix, els nous motors han de contribuir amb els objectius de la COP21: reduir les emissions d'efecte hivernacle, aconseguir una major eficiència energètica i reduir els contaminants que contribueixen al canvi climàtic.


Premi Horitzˇ Reutilitzaciˇ del C02 (CO2 - H2020-LCE-PRIZES-2016-03)


Es premiaran aquells productes innovadors que utilitzin C02 i contribueixin a la reducció del mateix una vegada es comercialitzin els productes.

Els objectius del premi són mobilitzar i millorar la inversió R+D privada, crear noves associacions i incentivar als investigadors i innovadors a col·laborar amb la reducció de CO2 antropogènic a l’atmosfera.


Premi Horitzˇ- Hospitals amb baixes emissions de carboni (H2020-LCE-PRIZES-2016-01)

Es premiarà a l'hospital que gaudeixi d'una instal·lació combinada d'energia i calor innovadora (CHP) i que estigui ben integrada en les seves instal·lacions. Caldrà utilitzar al menys tres tecnologies d'energies renovables europees per a l'emmagatzematge d'energia i pel subministrament del 100% de les necessitats energètiques anuals de l'hospital.


Convocat˛ria Mecanisme Conectar Europa: Accions en el camp de la sanitat electr˛nica

L'objectiu d'aquesta convocatòria és garantir l'ús adequat i eficient dels serveis principals del Sistema clínic de gestió de pacients i la Plataforma col·laborativa de les Xarxes de Referència Europees (ERN, per les seves sigles en anglès). 


Premi Horitzˇ- Fotovoltaics fan hist˛ria (H2020-LCE-PRIZES-2016-02)

Es premiarà els edificis de districtes urbans històrics protegits per la Unió Europea que gaudeixin d’un sistema fotovoltaic per a generar i subministrar electricitat pel seu propi consum.

De tal forma, el premi busca incentivar la integració de nous sistemes fotovoltaics i fomentar el desenvolupament d’un millor disseny arquitectònic i estètic que tingui un impacte poc invasiu en el recinte i tingui una intrusió mínima en l’estructura de l’edifici.

De la mateixa manera, es vol promoure la inversió privada i pública per a solucions similars a tota Europa.


Convocat˛ria de propostes 2018 - Premis CopŔrnic 2019 i 2020

Els objectius dels Premis Copernicus són:

- Augmentar l'ús de les dades i serveis de Copernicus, especialment mitjançant la sensibilització de Copernicus en les noves comunitats d'usuaris (en particular en el sector de les TIC) i les àrees geogràfiques.

- Donar suport 20 noves empreses anualment (en 2019 i en 2020) a través de l'adjudicació d'un premi de € 10,000 i la visibilitat proporcionada pel premi i la cerimònia del premi. Per recolzar encara més el desenvolupament de les aplicacions reeixides, a cada guanyador se li oferirà una butlleta per Copernicus Accelerator (completament cobert per un contracte diferent).

- Fomentar el sorgiment d'un vibrant ecosistema de Copèrnic a Europa per a les parts interessades (centres de recerca, universitats, petites i grans empreses, etc.), especialment a través de l'organització d'una prestigiosa cerimònia de premis.


Convocat˛ria de Finanšament en el marc del 3r Programa de Salut 2014-2020

Promoure la salut, prevenir malalties i fomentar estils de vida tenint en compte el principi de "salut en totes les polítiques"
Protegir als ciutadans de la Unió d’amenaces transfrontereres de salut
Contribuir en sistemes de salut innovadors, eficients i sostenibles
Facilitar l'accés a una assistència sanitària millor i més segura per als ciutadans de la Unió


Convocat˛ria del Programa Europa Creativa. Subprograma MEDIA per a cooproduccions internacionals

Incrementar la capacitat dels operadors audiovisuals per realitzar obresa audiovisuals europees que puguin ciricular a la Unió Europea i fora d'ella. D'aquesta manera es facilitaran les coproduccions europees i internacionals, també a la televisió.Convocat˛ria de COSME 2017 - Xarxes d'incubadores europees per a la innovaciˇ basada en la creativitat COS-EINET

L'objectiu principal de l'acció és donar suport a la creació, desenvolupament i escalat d'empreses dels sectors de la moda i el turisme a través d'incubadores que integren les competències creatives, artístiques i de disseny de les CCI (Indústries Culturals i Creatives) amb tecnologia , ciència i altres experiències rellevants.

Objectius específics de l'acció:

Facilitar i reforçar la col·laboració intersectorial entre incubadores, acceleradores i laboratoris, així com altres agents pertinents dels països de la UE i dels països participants en COSME, tenint en compte les cadenes de valor pertinents;

Donar suport a una sèrie d'empreses innovadores i PIME durant un període necessari perquè creixin i ampliïn les seves activitats empresarials.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant