Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de ProgramesProgrames del àrea:
Agricultura. Pesca


Propera convocatoria de la Iniciativa PRIMA en matèria de investigació i innovació en solucions agràries i sistemes d'aigua

L'objectiu de la convocatòria és fomentar el progrès de les societats mediterrànies a través de solucions agràries i de sistemes d’aigua. Es tracta de contribuir amb mitjans naturals sostenibles al creixement i a l’estabilitat econònomica.


Convocatoria de la Iniciativa PRIMA en matèria de investigació i innovació en solucions agràries i sistemes d'aigua

L'objectiu de la convocatòria és fomentar el progrès de les societats mediterrànies a través de solucions agràries i de sistemes d’aigua. Es tracta de contribuir amb mitjans naturals sostenibles al creixement i a l’estabilitat econònomica.


Convocatòria 2017 - H2020 - Creixement Blau H2020-BG-2018-2020

Recollir de manera sostenible el potencial dels recursos procedents de mars, oceans i aigües continentals per a diferents usos i en tota la gamma d'indústries marines i marítimes, alhora que protegeix la biodiversitat i millora la capacitat de recuperació del clima.


Convocatòria de propostes 2017 - H2020 - Renaixement rural

- Millorar el potencial natural, social, cultural i econòmic de les àrees rurals i donar suport a la coherència de les polítiques.
- Impulsar el desenvolupament econòmic, els serveis dels ecosistemes i la innovació empresarial.


Convocatòria de propostes Horizon 2020 per a seguretat alimentària

La Comissió Europea, mitjançant la darrera fase d'Horizon 2020, vol invertir en innovació i investigació sobre seguretat alimentària. Entre els objectius destaquen:
- Entrega de menjar en condicions òptimes des de terra i mar.
-Augmentar l'eficiència dels recursos dels sistemes alimentaris, des de que es produeixen fins que arriben al consumidor.
-Comprendre l'impacte del canvi climàtic en l'agricultura, els recursos, la qualitat dels aliments i identificar opcions per gestionar els seus efectes.
-Reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en el procés de producció alimentari


Ajuda per a mesures d'informació en l'àmbit de la política agrícola comuna (PAC) per 2018

  • Generar confiança en la Unió Europea i entre tots els ciutadans, agricultors i no agricultors per igual. La política agrícola comuna (PAC) és una política per a tots els ciutadans de la UE i els beneficis que aquesta els brinda s'han de demostrar clarament. Les qüestions i els missatges claus han de ser plenament coherents amb l'obligació legal de la Comissió de dur a terme mesures d'informació sobre la PAC.
  • Conscienciar l'opinió pública de la importància que revesteix l'ajut concedit per la UE a l'agricultura i al desenvolupament rural a través de la PAC.
  • Col·laborar amb les parts interessades (principalment agricultors i altres parts actives del món rural) per tal de donar a conèixer millor la PAC a les seves circumscripcions i entre el públic en general.


Convocatòria de propostes d'energia baixa en emissions de carboni

El programa marc de Recerca i Innovació (2014-2020) s'implementa mitjançant programes de treball i de programes específics. «Reptes socials», respon directament a les prioritats polítiques i els reptes socials que s'identifiquen en l'estratègia Europa 2020 i amb l'objectiu d'estimular la recerca i innovació necessàries per aconseguir els objectius polítics de la Unió Europea.

L'objectiu específic és el d'explotar plenament el talent d'Europa i garantir que els beneficis d'una economia innovadora es maximitzin i es distribueixin àmpliament en tota la Unió Europea.


PROPERA CONVOCATORIA DEL PROGRAMA INTERREG EUROPE

Per reforçar l'eficiència de la Política de Cohesió, el Programa Interreg Europe promou l'intercanvi d'experiències entre socis a través de la Unió i la identificació i difusió de bones pràctiques amb vista a la seva transferència, principalment a programes operatius sota l'objectiu d'Inversió per al Creixement i l'Ocupació però també, quan escaigui, als programes de l'objectiu Cooperació Territorial Europea. Per a això es facilitarà i recolzarà l'aprenentatge de polítiques, l'intercanvi de coneixement i la transferència de bones pràctiques entre autoritats locals i regionals i altres actors regionals de rellevància.

Les prioritats del programa són les següents:

-Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació
-Competitivitat de Petites i Mitges Empreses
-Economia Baixa en Carboni
-Medi ambient i eficiència energètica


Convocatòria de propostes per a l’ implementació de l’entorn comú d’intercanvi d’informació en l’àmbit marítim de la Unió Europea (EASME/EMFF/2016/1.2.1.9/2017/1.2.1.3)

La present convocatòria de propostes té com a objectiu donar suport a les autoritats dels Estats membres de la Unió Europea i de l’Espai Econòmic Europeu en el desenvolupament dels serveis operacionals de l’entorn comú d’intercanvi d’informació (CISE, de les seves sigles en anglès) en l’àmbit marítim de la Unió Europea, permetent un intercanvi, integració i explotació de la informació rellevant per a donar millors usos operacionals.

Els serveis operacionals CISE haurien de construir sobre les solucions d’interoperabilitat (tècniques) CISE disponibles per tal de contribuir a millorar la interoperabilitat operacional entre els sistemes nacionals de Tècniques de la Informació i permetre un intercanvi  més eficaç d’informació a través de les fronteres.


Convocatòria de Propostes 2017 - Programes Simples - Accions d'informació i de promoció relatives a productes agrícoles al mercat interior i en països tercers.

L'objectiu general de les accions d'informació i de promoció és reforçar la competitivitat del sector agrícola de la Unió.

Els objectius específics de les accions d'informació i de promoció són:

- Augmentar el nivell de coneixement sobre les bondats dels productes agrícoles de la Unió i els elevats estàndards que compleixen els mètodes de producció de la Unió.
- Augmentar la competitivitat i el consum dels productes agrícoles de la Unió i determinats productes alimentaris i millorar la seva visibilitat tant dins com fora de la Unió
- Incrementar el coneixement i el reconeixement dels règims de qualitat de la Unió.
- Augmentar la quota de mercat dels productes agrícoles i de determinats productes alimentosos de la Unió, prestant especial atenció als mercats de tercers països amb major potencial de creixement.
- Restablir les condicions normals de mercat en cas de pertorbacions greus del mercat, pèrdua de confiança del consumidor o altres problemes específics.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant