Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Informes
Reunió amb el responsable d'Erasmus+

Joao Santos, responsable de la Direcció General d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió i encarregat del projecte Erasmus +, es va reunir amb els representants de les diferents comunitats autònomes d'Espanya per presentar-los el projecte Erasmus Pro i la Setmana Europea de Formació Professional.


Sessió informativa al Comitè de Regions sobre l'impuls de la col·laboració interregional intel·ligent a través de clústers

Presentació de la propera conferència GROW your REGIOn a València, Espanya els dies 8 i 9 de novembre


El patrimonio industrial de las PYMES: un activo para el desarrollo turístico y regional


Reunió del CRPM sobre el paquet de mesures contra el canvi climàtic

La Conferència de les Regions Perifèriques i Marítimes (d'ara en endavant CRPM) es va reunir el passat 26 de setembre a l'oficina de Gal·les a Brussel·les per tractar sobre el "Clean Energy Package", compartir diferents casos d'actuació per part de les regions i elaborar un borrador per a la pròxima reunió, que es celebrarà el dia 20 d'octubre a Hèlsinki.


Conferència al Comitè de Regions sobre la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (SDGs)

El 25 de setembre és el segon aniversari de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, aprovat per les Nacions Unides i els presidents de govern de 193 estats. Per això el mateix dia de la celebració va tenir lloc una conferència per analitzar els resultats de la feina després de 2 anys de posar en marxa aquesta agenda per al desenvolupament sostenible a escala mundial.


Conferència a la Comissió Europea sobre l'Hidrogen per al transport net

El passat 22 de setembre es va dur a terme una jornada on el tema principal va ser la introducció de cotxes que el combustible dels quals és íntegrament hidrogen. Es varen explicar alguns projectes (HyFIVE i H2 Mobility Europe), liderats per l'associació FCH JU, que impulsen aquesta tecnologia i quins són els principals reptes que ens enfrontam per a la introducció en el mercat automobilístic. De fet ja és una realitat: dins Europa hi ha prototips de cotxes circulant 100% alimentats amb hidrogen.


Conferència al Comitè de Regions sobre el finançament de l'acció climàtica al nivell local i regional

Els governs locals i regionals són els encarregats del 70% de mesures per a la lluita contra el canvi climàtic. També són les que adapten el 90% de les accions totals per transformar el seu sistema energètic i medioambiental al canvi climàtic. Però la dificultat principal a la qual s'enfronten és trobar un finançament que s'ajusti al seu panorama econòmic (sigui capital públic, combinat, privat, internacional...). Per això la conferència que es presenta té com a objectiu donar les eines de finançament a aquests governs. A més es presentaran alguns casos d'èxits, com el cas d'Essen (Ciutat Verda 2017) que ha aconseguit prescindir totalment de les energies no renovables.


Conferència a la seu de VLEVA sobre el Paquet de Mobilitat: Europa en Moviment

El passat 15 de setembre va tenir lloc a la seu de Vleva de Brussel·les una conferència a càrrec d'Eddy Liégois. El tema central va ser el paquet de mobilitat titulat "Europe on the Move".


El Comitè Econòmic i Social Europeu ha organitzat un seminari sobre l'implantació dels fons i projectes europeus per la integració ROMA


Consulta pública sobre la transformació de la sanitat i els serveis assistencials en el mercat únic digital

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant