Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Informes
Conferència sobre l'atur de llarga durada a la Unió Europea celebrada al Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE)

L'Observatori del Mercat de Treball (LMO per les seves segles en anglès), ha organitzat un esdeveniment públic al CESE sobre l'atur de llarga durada a la UE. En concret, ha fet referència als aspectes relacionats amb les persones discapacitades i de la població gitana. 


Consulta pública sobre ``la necessitat de la utilització de primats no humans en la investigació biomèdica, producció i assajos de productes i dispositius´´

La Comissió Europea llança una Consulta amb l'objectiu de recaptar observacions específiques, suggeriments, explicacions i contribucions amb una base científica; també qualsevol tipus d'informació de caràcter científic segons les qüestions plantejades. Això permetrà als Comitès Científics centrar-se en els assumptes que necessiten una major investigació.


El mapatge de les costes europees, una eina pel desenvolupament sostenible blau

El passat 7 de febrer, l’intergroup Sea, Rivers, Islands & Coast Maps (SEARICA), va organitzar un esdeveniment al Parlament Europeu, per debatre la importància de tenir una estratègia de mapatge de les costes europees per tal de poder gestionar els afers marins d’una forma més eficient i sostenible. 


El Comitè Econòmic i Social Europeu analitza com millorar l'eficàcia de les politiquees de la Unió Europea per a les pimes.

El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) va organitzar una audiència pública a on participaren oradors d’alt nivell de diferents institucions i organitzacions socials de tota la UE. L'esdeveniment, que es va dur a terme com a part del treball preparatori de l'opinió del CESE sobre l'eficàcia de les polítiques de la UE per a pimes, tenia com a principal objectiu debatre l'eficàcia i l'eficiència de les polítiques de la UE per a pimes, trobar maneres per a millorar-les i subratllar les oportunitats i reptes per al futur.


Consulta pública sobre Especialització Intel·ligent

L'objectiu de la consulta pública és recol·lectar punts de vista i suggestionar per a entendre els reptes i identificar bones pràctiques i lliçons apreses de diferents categories de grups d'interès i regions per a un major desenvolupament de la recerca i innovació impulsa el creixement a través d'Estratègies d’Especialització Intel·ligent.


Jornades informatives sobre oportunitats de finançament en l'àmbit de l'esport per l'any 2017

La Comissió Europea i l'Agència Executiva per l'Esport, Audiovisual i Cultura (EACEA) organitzen unes jornades informatives sobre el Programa Erasmus+ en l'àmbit de l'esport amb la finalitat d'informar al públic potencial de presentar projectes sobre les oportunitats de finançament per l'any 2017. Els ponents han donat suggeriments per a la preparació i presentació de projectes i recomanacions en l'aspecte financer d'aquests.


Obert el termini d'inscripció per a presentar una proposta pels Dies Europeus del Desenvolupament 2017

Se cerquen projectes inspiradors i efectius rellevants en els temes dels Dies Europeus de Desenvolupament


Consulta pública sobre l’Economia de dades europea

Aquesta consulta pública ajudarà a modelar la futura agenda política de l’Economia de dades europea. Lluitant contra la pobresa infantil mitjançant una garantia infantil

A principis de gener, s'ha organitzat una conferència on han intervingut membres d'institucions europees i de la societat civil per abordar la pobresa infantil i la necessitat d'una garantia infantil (Child Guarantee en anglès). Les dades mostren que més d'un de cada quatre nins europeus estan en risc de pobresa o d'exclusió social. La taxa de pobresa infantil és més alta que per a qualsevol altre grup de la població i entre 2008 i 2014 Europa ha presenciat un augment del nombre de nins desfavorits.

Aquesta proposta té la finalitat que els nins tinguin coberts serveis com l'assistència sanitària, l'educació de qualitat, habitatges dignes, menjar saludable, etc. a la qual la Unió Europea hauria de dedicar recursos financers suficients. 


PAC fora de la caixa de pensar

La fundació RISE i l’Intergroup “Biodiversity, Hunting and Countryside”, organitza un debat sobre la imperativa necessitat de discutir sobre com s’ha de donar reforma de la PAC tenint en compte la situació actual.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant