Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Informes
La fabricació d’ordinadors, mobiliaris i calçat. Els nous sectors que poden rebre el segell de fabricació ecològica europeu

La Comissió promou aquests sistemes de producció per encaminar Europa cap a l’economia circular


La nova revisió de la implementació de la legislació ambiental. Com s'està aplicant a les regions i les ciutats?

El Comitè de les Regions i la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, van organitzar un seminari per presentar la nova Revisió de la Implementació de la Legislació Ambiental a les regions de la Unió Europea.


Política climàtica EU 2030: Esforços Compartits i LULUCF

El Comitè Econòmic i Social Europeu organitza una sessió d'audiència pública per presentar la política climàtica europea 2030, referent a la proposta de LULUCF i els esforços compartits.


Camins cap a l’economia circular a les ciutats i les regions

En el marc de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, es va realitzar el seminari “Camins cap a l’economia circular a les ciutats i les regions” per donar eines a les regions de com desenvolupar projectes, accedir a finançament i a les plataformes de coneixement existents a la Unió Europea, relatives a fomentar l’estratègia de l’economia circular.


De bioresidus a bioproductes: el potencial per desenvolupar innovació regional

Dintre del programa de la Setmana de les Regions i les Ciutats, es va realitzar aquest seminari per donar a conèixer les diferents investigacions i projectes referents a transformar residus orgànics en bioproductes, així com l’àmbit legislatiu i les possibilitats de finançament en el marc de la Unió Europea. 


Concurs: Premi a la millor gestió de clústers de l'any 2016

La Direcció General d'Empresa i Indústria de la Comissió Europea (DG GROWTH) creu que les organitzacions de clúster juguen un rol clau en augmentar la competitivitat i enfortir la innovació dels negocis europeus i la construcció d'indústries intel·ligents.


L'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) alerta de què la competitivitat de la UE a llarg terme està en joc

L'OCDE ha presentat un estudi que il·lustra el problema de la Unió Europea (UE) per acollir a immigrants altament qualificats. L'accés a la Unió Europea per part d'aquests és baixa (només un 31% del total mundial dels immigrants arriba a la UE, mentre que els Estats Units, amb una població global inferior, representa un 57% del total).


Resultats positius de la implementació del Model Gradual per a reduir la pobresa extrema amb el suport del CGAP i la Fundació Ford.

El model de Graduació, basat en el treball de l'organització BRAC a Bangladesh, ha demostrat la seva utilitat per a la construcció de fonts de manteniments sostenibles i ``graduar´´ a les persones de la pobresa extrema. El seu impacte positiu s'ha demostrat mitjançant la implementació entre 2006 i 2014 de projectes pilots en 8 països com Perú, Etiòpia o Iran, entre altres amb el suport del Consell Consultiu per assistit a la pobresa (CGAP) i la Fundació Ford.


El Comitè de les Regions acull amb satisfacció el Pla d’Acció d’administració electrònica elaborat per la Comissió Europea

El Comitè de les Regions recomana que les regions i ens locals, que compleixen un paper significatiu per a l’èxit de les accions previstes, participin no només en l’aplicació, sinó també en la concepció de les mesures i instruments nacionals previstos i especificats en el Pla d’acció .


La Comissió Europea presenta els pronòstics en energia

Es tenen en compte les tendències en energia, transport i emissions de gasos d'efecte hivernacle en la Unió Europea fins a l'any 2050

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant