Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Informes
Ciència ciutadana a les Universitats

Cada vegada hi ha més participació activa ciutadana en l’àmbit de la recerca i la innovació. La raó de l’augment de la ciència ciutadana és variada: trobam un públic actiu cada cop més altament qualificat educat i informat, interessat i preocupat. També cada vegada es fa més ús d’internet, webs, telèfons mòbils, telèfons intel·ligents i també les fonts obertes de software i hardware.


Convocatòria de sol·licituds de beques per al Programa Intel·ligent d'investigació de la Vall de la Loira (Smart Loire Valley Programme)

L'Institut d'Estudis Avançats (LE STUDIUM), a França, ha obert una convocatòria de sol·licituds de beques per al Programa Intel·ligent de la Vall de la Loira (Smart Loire Valley Programme) - any 2017.


La Comissió Europea proposa la creació d’un Fons Europeu de Defensa

La Comissió Europea proposa la creació d’un Fons Europeu de Defensa i altres mesures per a ajudar a fer més eficient la despesa dels Estats membres en capacitats de defensa conjuntes, reforçar la seguretat dels ciutadans europeus i fomentar una base industrial competitiva i innovadora


La Comissió Europea presenta un paquet de mesures per a la transició energètica

La UE demostra el seu compromís amb la transició energètica


Nou grup d’innovació sostenible del sector alimentari: “innovació per alimentar el món de manera sostenible”

El passat 10 de novembre es va presenta el Parlament Europeu, el nou grup innovació per alimentar el món de manera sostenible anomenat Feeding the World, el qual treballarà a favor de la innovació sostenible al sector alimentari a través de la unió de tots els agents implicats.


La Comissió Europea estén la duració i el finançament del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques fins al 2020

El Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (EFSI, de les seves sigles en anglès)  està en marxa des del 2015 i es va crear per a un període inicial de tres anys. Fins ara ha mobilitzat 138,3 bilions d'inversions. S'espera mobilitzar 315 bilions d'euros en inversions addicionals per a mitjans del 2018. Dels 28 Estats Membres l'únic que no ha participat es Xipre.


El potencial de l'economia circular en l'àmbit regional i local

El agents implicats tant en el sector públic com el privat, posen en comú la importància i les oportunitats que representa realitzar accions dintre de l’àmbit de l’economia circular.


Nova publicació sobre Internet of Things i la digitalització industrial

El llibre pertany a una sèrie de publicacions elaborada per acadèmics i professionals sobre xarxes i sistemes de comunicació


Cap a una agenda rural de la Unió Europea, revitalització d'oportunitats i reptes

En el marc de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, es va realitzar el seminari "Cap a una agenda rural de la Unió Europea, revitalització d'oportunitats i reptes" per crear un espai de diàleg de la situació de les àrees rural al voltant de la Unió Europea.


La Comissió Europea estudia la viabilitat d'un Pla europeu de prestació per a la desocupació

La recent crisi de l'euro i l'increment dramàtic de desocupació en alguns països de l'euro zona ha provocat un interès renovat en la capacitat fiscal de la Unió Europea per tal d'estabilitzar l'economia dels seus Estats Membres. Un dels instruments proposats és una prestació europea comuna de desocupació.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant