Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Informes
Conferència sobre les Ciutats intel·ligents connectades

El passat 11 de gener va tenir lloc la conferència Connected Smart Cities, on es va poder veure quin és el progrés de les ciutats europees en el camí de la digitalització. Diferents representants de ciutats, fundacions, universitats i sector industrial van assistir a la conferència per seguir a primera línia de l'avanç tecnològic que ens dona facilitat per tenir una vida més pràctica.


Conferència del SEArica sobre governança oceànica

L’Intergrup del Parlament Europeu SEArica (per les seves sigles en anglès Seas, Rivers, Islands and Coastal Areas) va organitzar una conferència per a determinar els passos a seguir en matèria oceànica, amb el suport de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CRPM) i la Plataforma per al Clima i l’Oceà.


Directrius per al registre de malalties minoritàries a Europa

La Comissió Europea ha establert un procediment estàndard per a la recollida de dades en relació a les malalties minoritàries a Europa. Aquest és un primer pas per a garantir que les dades recopilades pels registres europeus siguin comparables i interoperables. 


Consulta pública de la Comissió Europea en l'àmbit de les vacunes

La Comissió Europea ha obert una consulta a l'àrea de Salut Pública sobre la intensificació de la cooperació contra les malalties que es poden prevenir mitjançant la vacunació.


Consultes Publiques de la Comissió Europea en l’àmbit del marc financer plurianual


Acció exterior de la Unió Europea al Mediterrani

El passat dimarts 9 de gener va tenir lloc un debat sobre l’acció exterior de la Unió Europea al Mediterrani a la seu del Martens Centre for European Studies a Brussel·les. 


Food 2030: Recerca i innovació per a la nutrició i sistemes alimentaris del futur

Des de la Comissió Europea (DG Recerca i Innovació, Unitat de Cadena agroalimentària) s’ha publicat “Food 2030: recerca i innovació per a la nutrició i sistemes alimentaris del futur”. Aquest document exposa els diferents reptes relacionats amb la seguretat alimentària, així com les mesures que la Comissió implantarà per a garantir sistemes sostenibles, inclusius i competitius.


Projecte FRESHER: previsió i modelatge de la política i la regulació sanitària europea

El passat 7 de desembre es va celebrar a Brussel·les la Conferència Final del projecte FRESHER. Es tracta d’un projecte de recerca interdisciplinari finançat per H2020 amb l’objectiu de representar els possibles escenaris futurs en relació a la salut, i poder dissenyar en conseqüència polítiques efectives per a disminuir la incidència de malalties no transmissibles. 


Conferència sobre el Finançament de la Bioeconomia Circular

La Comissió Europea, juntament amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), va organitzar, el passat 6 de desembre, un acte informatiu  sobre el finançament de la bioeconomia circular. L’objectiu d’aquesta sessió va ser el plantejament d’una plataforma d’inversió que millori el finançament a Europa.


Revisió de la Directriu PSI – Accés lliure a dades de recerca

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant