Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Informes
Conferencia de Alto nivel sobre el Patrimonio Cultural en Europa


La Asociación Europea del Turismo actualiza la política sobre atracciones


Reunió amb la Federació Europea d'Ocupació Domèstica i Atenció Domicilària

El passat 21 de juny va tenir lloc una reunió amb la Federació Europea d'Ocupació Domèstica i Atenció Domicilària (EFFE) per mostrar quina feina estaven desenvolupant per millorar els drets de les persones que desenvolupen feines domèstiques fora de casa seva, com puguin ser tasques relacionades amb la neteja o la cura de persones.


CORE sobre Cultura, educació, joventut i esports

La Coordinació d'Oficines Regionals d'Espanya a Brussel·les davant la UE es van reunir el passat 14 de juny per tractar el Consell Europeu de Cultura, Educació, Joventut i Esports del passat mes de maig, així com parlar de les preferències de la nova Presidència Rotatòria de la UE en aquests aspectes.


Setmana Europea de l'Energia Sostenible

Entre el 5 i 7 de juny va tenir lloc la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, organitzada per la Comissió Europea i que va reunir diferents experts per tractar les evolucions de polítiques, bones pràctiques i idees innovadores sobre l'energia sostenible. També va ser una bona oportunitat per establir relacions entre organismes privats i públics que treballen per a la transició energètica.


Reutilització de l'aigua: La Comissió proposa normes perquè el reg agrícola sigui més fàcil i segur.

El passat dilluns 28 de maig, la Comissió va proposar noves normes per estimular i facilitar la reutilització de l'aigua a la UE per al reg agrícola. Aquestes noves normes ajudaran als agricultors a fer el millor ús possible de les aigües residuals, igual que alleujaran l'escassetat d'aigua, protegint al mateix temps al medi ambient i als consumidors.


Nova normativa sobre plàstics d’un sol ús aprovada per la Comissió Europea.

Amb la importància dels residus plàstics en els oceans i els mars, la Comissió Europea proposa noves normes a escala de la UE per orientar els 10 productes plàstics d'un sol ús que es troben més sovint a les platges i mars d'Europa, així com els aparells de pesca perduts o abandonats que acaben a la mar.


Consulta pública sobre l'avaluació intermèdia de la gestió directa del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP)


Reunió sobre la creació de la xarxa europea d'universitats

El passat 15 de maig, la Representació Espanyola davant la Unió Europea va reunir els representants de les oficines regionals d'Espanya a Brussel·les per comentar-los la proposta de la Comissió Europea, feta arran del president de França Emmanuel Macron, de crear una xarxa d'universitats europea, a partir del finançament europeu, nacional i universitari.


Salut Digital

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant