Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Informes
Taller de treball del projecte europeu MITOMED+

El “workshop” del projecte MITOMED+ va tenir lloc a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les el dijous 8 de novembre sota el títol: “Towards Sustainable Maritime and Coastal Tourism Communities – Building integrated an integrated M&C tourism management model for the Mediterranean”. Es trobava relacionat doncs amb la sostenibilitat del turisme marítim i costaner, un aspecte que afecta de primera mà a la nostra regió i en el qual s’ha demostrat gran interés.

 Celebració del Dia Europeu del Turisme

El dimecres 7 de novembre va tenir lloc a la seu de la Comissió Europea a Brussel·les l’European Tourism Day. Aquest any es trobava enmarcat sota el títol: “The renewed EU Industrial Policy Strategy: making EU Tourism stronger in a new industrial era”, amb l'objectiu d'enfocar la nova estrategia de la política industrial de la UE per tal de fer del Turisme a Europa un sector més fort en l’actual nova era industrial.

Els blocs en els quals es va dividir l’esdeveniment feien referencia a la investigació, la innovació, l’economia circular i el capital humà.


Finançament regional: "10 anys després de la crisis"

El dilluns 12 de novembre de 2018 va tenir lloc a la seu del Comité de Regions l’esdeveniment anomenat: “Subnational finance and investment ten years after the crisis”, amb el subtítol “Descentralització fiscal i nous instruments de finançament públic com a camí a seguir?". En aquest esdeveniment es va tractar primer de tot la situació que va provocar la crisis de l’any 2008 al finançament regional europeu i posteriorment els diferents reptes i oportunitats de les regions per a poder incrementar aquest finançament.


Consulta pública del Govern Britànic referent a la regulació de llicències per a la venta d'Alcohol als aeroports internacionals de Gal·les i Anglaterra.Energy Storage Global Conference

En el marc de l’ Energy Storage Global Conference realitzada a Brussel·les es posa de relleu la importància de l’emmagatzemament energètic a l’hora de transigir cap a un model energètic més sostenible.


Presentació del model de Renda Garantida a Catalunya a la ciutadania per part del Conseller d'Afers Socials

En el marc de la conferència “El model d’apoderament de les persones a Catalunya: un ingrés bàsic a Europa? ” el conseller d'afers socials de Catalunya, Chakir El Homrani, presenta el model  de Renda Garantida a la Ciutadania utilitzat a Catalunya.  

En aquesta línia, la renda garantida a la ciutadania s’estableix com una eina capaç de millorar les condicions del mercat de treball i augmentar l’apoderament del ciutadans perquè puguin lluitar contra la precarietat. La legislació catalana en matèria de renda garantida a la ciutadania té una clara voluntat de renúncia a l’assistencialisme. Per això, és molt importat remarcar el fet que és un dret subjectiu de caràcter universal, solidari i complementari. No està platejada com un dret vitalici  si no com un impuls a les famílies per tal de revertir la situació de vulnerabilitat. La voluntat és que aquesta pugui arribar a ser compatible amb les rendes del treball.

 

La debilitat del mercat laboral, per altra banda, és un dels problemes que més preocupa, el mercat té una baixa qualitat de l’ocupació, si l’ocupació no és de qualitat no reduïm la borsa de treballadors pobres. La renda no s’ha de convertir en un substituït del salari però la manca de capacitat normativa respecte a la legislació laboral dificulta aquesta tasca a les autonomies. Les principals eines de que  disposa el Govern català en aquest sentit són la inspecció de treball i la capacitat de concertació entre sindicats i patronals.

 

 

 

La legislació catalana al respecte, destaca per la seva baixa rigidesa.  Incorpora i combina  polítiques  passives d’ocupació i polítiques actives. Si el treball va perdent centralitat hem de cercar mecanismes de redistribució.  Atenent en tot moment que les rendes bàsiques no poden ser les excuses per debilitar l’estat del benestar.

 


Debat sobre el futur d'Europa amb les associacions nacionals


Com reduir el renou submarí d'una manera efectiva

El passat dimarts dia 26 de juny tingué lloc la conferència "Com reduir el renou submarí d’una manera efectiva?", organitzat per l’intergrup parlamentari SEARICA, la seva presidenta Gesine Meissner i l’eurodiputat portuguès Ricardo Serrao Santos, al Parlament Europeu. L’acte també comptà amb la participació dels representants d’associacions i institucions de l’àmbit científic (International Fund for Animal Welfare), civil (Shifting Values), legislatiu (DG Environment de la Comissió Europea) i industrial (Hapag-Lloyd).


Lanzamiento oficial de la campaña “Turismo, un mundo de oportunidades”


Conferència sobre els reptes del patrimoni cultural

El passat 26 de juny el Parlament Europeu va acollir la conferència sobre el patrimoni cultural dins Europa, tot centrant-se en els reptes que es presenten actualment, com pugui ser la crisi de valors culturals o l'auge de tecnologia dins la nostra vida quotidiana.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant