Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Transport


Com reduir el renou submarí d'una manera efectiva

El passat dimarts dia 26 de juny tingué lloc la conferència "Com reduir el renou submarí d’una manera efectiva?", organitzat per l’intergrup parlamentari SEARICA, la seva presidenta Gesine Meissner i l’eurodiputat portuguès Ricardo Serrao Santos, al Parlament Europeu. L’acte també comptà amb la participació dels representants d’associacions i institucions de l’àmbit científic (International Fund for Animal Welfare), civil (Shifting Values), legislatiu (DG Environment de la Comissió Europea) i industrial (Hapag-Lloyd).


Conferència sobre les estratègies per descarbonitzar el transport

El passat dijous 3 de maig Bruegel, un think tank especialitzat en temes econòmics, va acollir una conferència sobre les estratègies per reinventar un transport més net.


Conferència de la xarxa CIVITAS sobre el transport urbà de mercaderies

CIVITAS és una xarxa europea composta per més de 300 ciutats que s'esforcen per oferir polítiques de transport sostenible. El passat 24 d'abril varen oferir una conferència per parlar dels projectes més interessants sobre el transport sostenible de mercaderies. En total varen presentar quatre projectes: Citylab, Novelog, Success i U-turn.  Aquests projectes són models que han ajudat les ciutats participants a desenvolupar polítiques de transport de mercaderies tenint en compte el concepte de "transport intel·ligent".


Conferència sobre l'impacte del vehicle autònom

La indústria de l'automòbil està creixent, sobretot, des del punt de vista tecnològic: estam veient com els cotxes híbrids i elèctrics van guanyant terreny al cotxe convencional. Els governs de la Unió Europea volem impulsar aquest mercat mitjançant ajudes per a l'adquisició d'aquests nous vehicles, així també fan esforços per complir amb els objectius mediambientals. La població del món es concentra sobretot a les ciutats, provocant per exemple que les ciutats se saturin a causa de l'augment de cotxes per persona. És per aquest motiu que les noves polítiques de mobilitat s'enfoquen en la tecnologia del transport intel·ligent (cotxe autònom compartit, per exemple).


Conferència sobre el futur de les ciutats

El passat 23 de gener el Residence Palace va acollir una conferència organitzada per EUROCITIES, amb la finalitat de tractar cap a on van les ciutats europees actuals. EUROCITIES és una xarxa de ciutats que es va fundar l'any 1986 pels batlles de les ciutats de Barcelona, Birmingham, Frankfurt del Main, Lió, Milà i Rotterdam. Actualment hi ha més de 140 ciutats europees, que representen més de 130 milions de persones en interessos sobre mobilitat, ciutats intel·ligents, sostenibilitat urbana...


Consultes Publiques de la Comissió Europea en l’àmbit del marc financer plurianual


Premis SUMP per a la mobilitat urbana sostenible

Cada any se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, una oportunitat perfecta per presentar alternatives de mobilitat sostenible als residents locals; i per explicar els desafiaments que enfronten les ciutats i pobles per induir canvis de comportament i avançar cap a la creació d'una estratègia de transport més sostenible per a Europa.


Debat al Fòrum Europeu del Transport a Brussel•les sobre el futur del sistema europeu del transport


Conferència del Pacte de Batlles per al Clima i l'Energia

Durant la Setmana Europea de Regions i Ciutats 2017 es va dur a terme una conferència per tractar els avanços que s'han aconseguit mitjançant el Pacte de Batlles.


Conferència a la Comissió Europea sobre l'Hidrogen per al transport net

El passat 22 de setembre es va dur a terme una jornada on el tema principal va ser la introducció de cotxes que el combustible dels quals és íntegrament hidrogen. Es varen explicar alguns projectes (HyFIVE i H2 Mobility Europe), liderats per l'associació FCH JU, que impulsen aquesta tecnologia i quins són els principals reptes que ens enfrontam per a la introducció en el mercat automobilístic. De fet ja és una realitat: dins Europa hi ha prototips de cotxes circulant 100% alimentats amb hidrogen.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant