Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Social


Conferència sobre la "Garantia Juvenil a Espanya: prespectives de futur"

El passat 19 i 20 d'octubre es va celebrar a l'Hotel Bloom! de Brussel·les una conferència que analitzava l'impacte del programa de "Garantia Juvenil" a Espanya. Va ser una ocasió on es va aprofitar per intercanviar bones pràctiques entre les diferents Comunitats Autònomes.


Entrega dels premis Regiostars 2017

Durant la Setmana Europea de Regions i Ciutats es varen entregar els premis "RegioStars 2017". L'objectiu d'aquests guardons és premiar els projectes europeus que destaquin per la seva innovació i que afavoreixin el creixement econòmic i/o social d'un territori concret.


El Comitè Econòmic i Social Europeu ha organitzat un seminari sobre l'implantació dels fons i projectes europeus per la integració ROMA


Conferència del Comité Econòmic i Social Europeu sobre el Pilar europeu de Drets socials


Audiència pública sobre el Cos Europeu de Solidaritat.


Jornadas de cooperación descentralizada 2017 “Regiones y ciudades para el desarrollo”

Diferentes autoridades del contexto político y social de Europa, África, Caribe, Pacifico y América Latina debaten sobre cooperación descentralizada, la Agenda 2030, los desafíos migratorios, el cambio climático o el desarrollo territorial entre otros. 


L’Agenda Europea de Formació Professional

Gregorio de Castro, des de la Direcció General de Treball, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea, va presentar l’Agenda Europea de Formació Professional. Els missatges principals que va compartir són;

1. La iniciativa de l’ErasmusPRO com a programa de mobilitat de llarga duració.

2. Marc de qualitat formativa com un conjunt de principis comuns de qualitat arreu d’Europa.

3. Setmana d’habilitats vocacionals.


Per una Agenda Rural Europea post 2020

L’Associació internacional RED (ruralitat – medi ambient – desenvolupament), amb el suport de l’intergrup RUMRA del parlament europeu, el comitè de regions i nombroses entitats nacionals, regionals i locals, van celebrar dia 4 de maig una conferència sobre la política rural europea post 2020.


Ciència per a refugiats: integrar als refugiats en el camp de la recerca científica

Des de la Direcció General HOME de la Comissió Europea es posa de manifest que els nacionals de tercers països continuen a trobar-se en una situació pitjor respecte els ciutadans de la UE en territori europeu, sobre tot pel que fa a l’accés la mercat laboral, a l’educació i a la inclusió social. La efectiva integració es clau per a polítiques exitoses de migració a la UE i les institucions han de seguir treballar a nivell europeu per a assolir una efectiva integració d’aquestes persones.


El Comitè de les Regions fa una cridada cap a la internacionalització de l'economia social

El Comitè de les Regions manifesta la seva voluntat de que l'economia social es tingui en compte en els documents de treball de la Comissió no només en el territori europeu sinó també a l'exterior, ja que no es tracta només de treballar les desigualtats dins de cada estat membre de la UE sinó també a fora d'aquesta.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant