Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Social


El Mecanisme “Connectar Europa” (CEF) facilita el multilingüisme dins les administracions públiques.

En el marc del Mecanisme “Connectar Europa” (Connecting Europe Facility) els passats 29 i 30 de Novembre va tenir lloc la primera conferència sobre el complement eTranslation, una eina de traducció automàtica per a facilitar l’intercanvi d’informació de les administracions públiques abastant totes les llengües de la Unió Europea, Islàndia i Noruega.


L’esport com a eina de solidaritat

El dia 28 de novembre de 2018 va tenir lloc un acte a la seu del Comité de Regions a Brussel·les. L’organitzaven la Comissió Europea, el Comité de Regions i la UEFA, en el marc del nou programa de col·laboració per a posicionar el paper del futbol a nivel local a la UE a partir del període que comença el 2021.

Per a dur a terme i reflectir el posicionament dels ents organitzadors el programa proposa uns objectius per poder augmentar la cohesió social i la solidaritat entre regions a partir de l’esport, i concretament del futbol. Entre aquests destaca un millor finançament i una major participació dels actors involucrats. A més a més, l'esdeveniment també pretenia concretar a partir d'exemples la situació de l’esport a nivell local a la Unió Europea. 


El Compliment del Pilar Europeu de Drets Socials: Una perspectiva territorial

El passat dilluns 26 de novembre va tenir lloc la conferència “El compliment del Pilar Europeu de Drets Socials: Una perspectiva territorial” a la seu del Comitè de les Regions, valorant els resultats obtinguts un any després de la seva proclamació, i amb la participació de la Comissària d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, Marianne Thyssen.


Reunió amb la Federació Europea d'Ocupació Domèstica i Atenció Domicilària

El passat 21 de juny va tenir lloc una reunió amb la Federació Europea d'Ocupació Domèstica i Atenció Domicilària (EFFE) per mostrar quina feina estaven desenvolupant per millorar els drets de les persones que desenvolupen feines domèstiques fora de casa seva, com puguin ser tasques relacionades amb la neteja o la cura de persones.


Conferència "Avançar junts: l'enfocament de la Creu Roja per a la inclusió social dels migrants" organitzada pel Comitè Economic i Social Europeu

Presentació del nou fullet de l'Oficina de la Unió Europea de la Creu Roja


Consultes Publiques de la Comissió Europea en l’àmbit del marc financer plurianual


Acció exterior de la Unió Europea al Mediterrani

El passat dimarts 9 de gener va tenir lloc un debat sobre l’acció exterior de la Unió Europea al Mediterrani a la seu del Martens Centre for European Studies a Brussel·les. 


Pla d’inversió de la UE en Atenció i Serveis Socials

L’Associació Europea de prestadors de Serveis a Persones amb Diversitat Funcional (EASPD) va organitzar el passat 27 de novembre una sessió per a informar sobre el Pla d’inversió de la UE en Atenció i Serveis Socials, amb el que es podria accedir a préstecs per afrontar inversions als Serveis Socials amb millors taxes. El principal instrument d’aquest pla és l’EFSI (Fons Europeu per a la Inversió Estratègica), que utilitza fons europeus públics per a incrementar la inversió del sector privat fins a 350.000 milions d’euro.


Conferència sobre la "Garantia Juvenil a Espanya: prespectives de futur"

El passat 19 i 20 d'octubre es va celebrar a l'Hotel Bloom! de Brussel·les una conferència que analitzava l'impacte del programa de "Garantia Juvenil" a Espanya. Va ser una ocasió on es va aprofitar per intercanviar bones pràctiques entre les diferents Comunitats Autònomes.


Entrega dels premis Regiostars 2017

Durant la Setmana Europea de Regions i Ciutats es varen entregar els premis "RegioStars 2017". L'objectiu d'aquests guardons és premiar els projectes europeus que destaquin per la seva innovació i que afavoreixin el creixement econòmic i/o social d'un territori concret.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant