Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Ciència i Tecnologia


El Mecanisme “Connectar Europa” (CEF) facilita el multilingüisme dins les administracions públiques.

En el marc del Mecanisme “Connectar Europa” (Connecting Europe Facility) els passats 29 i 30 de Novembre va tenir lloc la primera conferència sobre el complement eTranslation, una eina de traducció automàtica per a facilitar l’intercanvi d’informació de les administracions públiques abastant totes les llengües de la Unió Europea, Islàndia i Noruega.


Energy Storage Global Conference

En el marc de l’ Energy Storage Global Conference realitzada a Brussel·les es posa de relleu la importància de l’emmagatzemament energètic a l’hora de transigir cap a un model energètic més sostenible.


Salut Digital


Conferència sobre el projecte PROSO: Promoure el compromís social en la recerca i en la innovació

El passat 19 de febrer es va dur a terme de la conferència final sobre el projecte PROSO, finançat a gràcies al programa HORIZON 2020 de la Comissió Europea. La conferència va servir per explicar quines han estat les polítiques que han duit a terme per elaborar el catàleg de bones pràctiques. Els socis del projecte han estat Bulgària, Regne Unit, Portugal, Àustria, Bèlgica i Alemanya.


Conferència final del projecte MARS de recerca de la UE sobre ecosistemes aquàtics i recursos hídrics.

Els dies 16 i 17 de gener, el Museu de Ciències Naturals de Brussel·les va acollir la conferència final sobre el projecte de recerca de la UE, conegut com a MARS Project


Programes i projectes europeus sobre les operacions terrestres per protegir espais naturals


Directrius per al registre de malalties minoritàries a Europa

La Comissió Europea ha establert un procediment estàndard per a la recollida de dades en relació a les malalties minoritàries a Europa. Aquest és un primer pas per a garantir que les dades recopilades pels registres europeus siguin comparables i interoperables. 


Food 2030: Recerca i innovació per a la nutrició i sistemes alimentaris del futur

Des de la Comissió Europea (DG Recerca i Innovació, Unitat de Cadena agroalimentària) s’ha publicat “Food 2030: recerca i innovació per a la nutrició i sistemes alimentaris del futur”. Aquest document exposa els diferents reptes relacionats amb la seguretat alimentària, així com les mesures que la Comissió implantarà per a garantir sistemes sostenibles, inclusius i competitius.


Revisió de la Directriu PSI – Accés lliure a dades de recerca


Pla d’inversió de la UE en Atenció i Serveis Socials

L’Associació Europea de prestadors de Serveis a Persones amb Diversitat Funcional (EASPD) va organitzar el passat 27 de novembre una sessió per a informar sobre el Pla d’inversió de la UE en Atenció i Serveis Socials, amb el que es podria accedir a préstecs per afrontar inversions als Serveis Socials amb millors taxes. El principal instrument d’aquest pla és l’EFSI (Fons Europeu per a la Inversió Estratègica), que utilitza fons europeus públics per a incrementar la inversió del sector privat fins a 350.000 milions d’euro.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant