Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Medi ambient


Mecanisme Conectar Europa 2021-2027

En el marc de la renovació pressupostària de la UE pel període 2021 – 2027, la Comissió Europea presenta la proposta de Reglament pel qual s'estableix el programa de finançament europeu Mecanisme «Connectar Europa». El mecanisme Connectar Europa esdevé clau a l’hora finançar projectes encaminats a la consecució de la xarxa central digital, d'energia i de transport d'Europa, aquesta última, també coneguda com la TEN-T, constitueix l’objecte centra d’aquest informe. Així mateix, també s’adreça a fer que l'economia d'Europa sigui més ecològica, promovent la consolidació de xarxes de transport més netes, connexions de banda ampla d'alta velocitat i facilitant l'ús d'energia renovable en línia amb l'Estratègia Europa 2020. 


Les esponges marines com a “motor” de la salut oceànica.

L’intergrup del Parlament Europeu pel canvi climàtic, la biodiversitat i el desenvolupament sostenible, en el marc de la conferència "Healthier oceans and human beings: Sponges as “engine” of the deep sea", ha posat de relleu la importància de preservar el ecosistemes d’aigües profundes, posant especial atenció a les esponges marines per la seva  funció en les cadenes tròfiques submarines. 


Energy Storage Global Conference

En el marc de l’ Energy Storage Global Conference realitzada a Brussel·les es posa de relleu la importància de l’emmagatzemament energètic a l’hora de transigir cap a un model energètic més sostenible.


Debat sobre el futur d'Europa amb les associacions nacionals


Com reduir el renou submarí d'una manera efectiva

El passat dimarts dia 26 de juny tingué lloc la conferència "Com reduir el renou submarí d’una manera efectiva?", organitzat per l’intergrup parlamentari SEARICA, la seva presidenta Gesine Meissner i l’eurodiputat portuguès Ricardo Serrao Santos, al Parlament Europeu. L’acte també comptà amb la participació dels representants d’associacions i institucions de l’àmbit científic (International Fund for Animal Welfare), civil (Shifting Values), legislatiu (DG Environment de la Comissió Europea) i industrial (Hapag-Lloyd).


Setmana Europea de l'Energia Sostenible

Entre el 5 i 7 de juny va tenir lloc la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, organitzada per la Comissió Europea i que va reunir diferents experts per tractar les evolucions de polítiques, bones pràctiques i idees innovadores sobre l'energia sostenible. També va ser una bona oportunitat per establir relacions entre organismes privats i públics que treballen per a la transició energètica.


Reutilització de l'aigua: La Comissió proposa normes perquè el reg agrícola sigui més fàcil i segur.

El passat dilluns 28 de maig, la Comissió va proposar noves normes per estimular i facilitar la reutilització de l'aigua a la UE per al reg agrícola. Aquestes noves normes ajudaran als agricultors a fer el millor ús possible de les aigües residuals, igual que alleujaran l'escassetat d'aigua, protegint al mateix temps al medi ambient i als consumidors.


Nova normativa sobre plàstics d’un sol ús aprovada per la Comissió Europea.

Amb la importància dels residus plàstics en els oceans i els mars, la Comissió Europea proposa noves normes a escala de la UE per orientar els 10 productes plàstics d'un sol ús que es troben més sovint a les platges i mars d'Europa, així com els aparells de pesca perduts o abandonats que acaben a la mar.


Conferència sobre l'impacte del vehicle autònom

La indústria de l'automòbil està creixent, sobretot, des del punt de vista tecnològic: estam veient com els cotxes híbrids i elèctrics van guanyant terreny al cotxe convencional. Els governs de la Unió Europea volem impulsar aquest mercat mitjançant ajudes per a l'adquisició d'aquests nous vehicles, així també fan esforços per complir amb els objectius mediambientals. La població del món es concentra sobretot a les ciutats, provocant per exemple que les ciutats se saturin a causa de l'augment de cotxes per persona. És per aquest motiu que les noves polítiques de mobilitat s'enfoquen en la tecnologia del transport intel·ligent (cotxe autònom compartit, per exemple).


Conferència sobre el projecte THERMOS: Eines sobre la planificació energètica

El passat dijous 25 de gener la representació de Romania a la Unió Europea va recollir la presentació dels resultats del projecte THERMOS, finançat a través del programa Horizon 2020. Aquest projecte vol servir als governs regionals com a una eina per desenvolupar una planificació de l'energia tèrmica més econòmica i sofisticada.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant