Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Medi ambient


Jornades sobre els programes d'Energia d'Horizon 2020

El programa Horizon 2020 és un programa de finançament creat per la Comissió Europea amb l'objectiu d'assegurar la competivitat de la UE en matèria d'innovació i recerca. Actualment ens trobam en el període 2014-2020 i compta amb un pressupost de 80.000 M d'euros. L'objectiu d'aquestes jornades era saber què es farà durant el període 2018-2020 en les àrees d'energies renovables, ciutats intel·ligents, eficiència energètica i descarbonització.


Conferència del Pacte de Batlles per al Clima i l'Energia

Durant la Setmana Europea de Regions i Ciutats 2017 es va dur a terme una conferència per tractar els avanços que s'han aconseguit mitjançant el Pacte de Batlles.


Reunió del CRPM sobre el paquet de mesures contra el canvi climàtic

La Conferència de les Regions Perifèriques i Marítimes (d'ara en endavant CRPM) es va reunir el passat 26 de setembre a l'oficina de Gal·les a Brussel·les per tractar sobre el "Clean Energy Package", compartir diferents casos d'actuació per part de les regions i elaborar un borrador per a la pròxima reunió, que es celebrarà el dia 20 d'octubre a Hèlsinki.


Conferència a la Comissió Europea sobre l'Hidrogen per al transport net

El passat 22 de setembre es va dur a terme una jornada on el tema principal va ser la introducció de cotxes que el combustible dels quals és íntegrament hidrogen. Es varen explicar alguns projectes (HyFIVE i H2 Mobility Europe), liderats per l'associació FCH JU, que impulsen aquesta tecnologia i quins són els principals reptes que ens enfrontam per a la introducció en el mercat automobilístic. De fet ja és una realitat: dins Europa hi ha prototips de cotxes circulant 100% alimentats amb hidrogen.


Conferència al Comitè de Regions sobre el finançament de l'acció climàtica al nivell local i regional

Els governs locals i regionals són els encarregats del 70% de mesures per a la lluita contra el canvi climàtic. També són les que adapten el 90% de les accions totals per transformar el seu sistema energètic i medioambiental al canvi climàtic. Però la dificultat principal a la qual s'enfronten és trobar un finançament que s'ajusti al seu panorama econòmic (sigui capital públic, combinat, privat, internacional...). Per això la conferència que es presenta té com a objectiu donar les eines de finançament a aquests governs. A més es presentaran alguns casos d'èxits, com el cas d'Essen (Ciutat Verda 2017) que ha aconseguit prescindir totalment de les energies no renovables.


Jornades de sensibilització de bones pràctiques de treball


Reunio del Ple del Comité de les Regions el 11 i el 12 de juliol


Reunió amb els membres de la CORE sobre Medi Ambient

Noelia Vallejo, de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea va presentar, a la reunió amb els membres de la CORE sobre medi ambient, el Pla d'acció per a la naturalesa, les persones i l'economia. Sorgit del “Fitness check”, i en virtut de les directives Aus (79) i Habitat (92), les conclusions van confirmar que les directives eren un bon instrument però que hi havia problemes en la seva aplicació i en el compliment dels objectius de biodiversitat.


Per una Agenda Rural Europea post 2020

L’Associació internacional RED (ruralitat – medi ambient – desenvolupament), amb el suport de l’intergrup RUMRA del parlament europeu, el comitè de regions i nombroses entitats nacionals, regionals i locals, van celebrar dia 4 de maig una conferència sobre la política rural europea post 2020.


Les noves tecnologies, un pas cap a una Europa més sostenible

El passat 1 de març es va celebrar el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) un esdeveniment enfocat en debatre com afecten les noves tecnologies als models econòmics actuals i com repercuteixen a la societat i el medi ambient.

 

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant