Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Educació. Cultura


El Mecanisme “Connectar Europa” (CEF) facilita el multilingüisme dins les administracions públiques.

En el marc del Mecanisme “Connectar Europa” (Connecting Europe Facility) els passats 29 i 30 de Novembre va tenir lloc la primera conferència sobre el complement eTranslation, una eina de traducció automàtica per a facilitar l’intercanvi d’informació de les administracions públiques abastant totes les llengües de la Unió Europea, Islàndia i Noruega.


L’esport com a eina de solidaritat

El dia 28 de novembre de 2018 va tenir lloc un acte a la seu del Comité de Regions a Brussel·les. L’organitzaven la Comissió Europea, el Comité de Regions i la UEFA, en el marc del nou programa de col·laboració per a posicionar el paper del futbol a nivel local a la UE a partir del període que comença el 2021.

Per a dur a terme i reflectir el posicionament dels ents organitzadors el programa proposa uns objectius per poder augmentar la cohesió social i la solidaritat entre regions a partir de l’esport, i concretament del futbol. Entre aquests destaca un millor finançament i una major participació dels actors involucrats. A més a més, l'esdeveniment també pretenia concretar a partir d'exemples la situació de l’esport a nivell local a la Unió Europea. 


El Compliment del Pilar Europeu de Drets Socials: Una perspectiva territorial

El passat dilluns 26 de novembre va tenir lloc la conferència “El compliment del Pilar Europeu de Drets Socials: Una perspectiva territorial” a la seu del Comitè de les Regions, valorant els resultats obtinguts un any després de la seva proclamació, i amb la participació de la Comissària d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, Marianne Thyssen.


EARLALL (Associació Europea de Regions i Autoritats Locals per a l'Aprenentatge Permanent)


Conferència sobre els reptes del patrimoni cultural

El passat 26 de juny el Parlament Europeu va acollir la conferència sobre el patrimoni cultural dins Europa, tot centrant-se en els reptes que es presenten actualment, com pugui ser la crisi de valors culturals o l'auge de tecnologia dins la nostra vida quotidiana.


Conferencia de Alto nivel sobre el Patrimonio Cultural en Europa


CORE sobre Cultura, educació, joventut i esports

La Coordinació d'Oficines Regionals d'Espanya a Brussel·les davant la UE es van reunir el passat 14 de juny per tractar el Consell Europeu de Cultura, Educació, Joventut i Esports del passat mes de maig, així com parlar de les preferències de la nova Presidència Rotatòria de la UE en aquests aspectes.


Reunió sobre la creació de la xarxa europea d'universitats

El passat 15 de maig, la Representació Espanyola davant la Unió Europea va reunir els representants de les oficines regionals d'Espanya a Brussel·les per comentar-los la proposta de la Comissió Europea, feta arran del president de França Emmanuel Macron, de crear una xarxa d'universitats europea, a partir del finançament europeu, nacional i universitari.


Conferencia sobre la "Nueva Agenda de Habilidades: Desarrollo Profesional en el Turismo" celebrada en el Parlamento Europeo

Una iniciativa europea para apoyar el desarrollo de las empresas y la empleabilidad en el sector turístico.


Conferència final sobre el projecte educatiu "GOAL": Reinserció de persones adultes al món educatiu i laboral

El passat 17 i 18 de gener, el Palau d'Egmont va acollir la conferència final sobre el projecte GOAL (Guidance and Orientation for Adult Learners, "Guia i orientació per a estudiants adults"), emmarcat en el projecte ERASMUS + Acció Clau 3 per a la millora de les polítiques. Com diu el mateix nom, el projecte es va basar en l'experimentació, mitjançant voluntaris de Bèlgica (Flandes), República Txeca, Islàndia, Països Baixos, Lituània i Eslovènia, de noves polítiques socials per reinserir persones adultes que van abandonar l'educació secundària o es troben exclosos del mercat laboral i educatiu.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant