Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Educació. Cultura


Reunió sobre la creació de la xarxa europea d'universitats

El passat 15 de maig, la Representació Espanyola davant la Unió Europea va reunir els representants de les oficines regionals d'Espanya a Brussel·les per comentar-los la proposta de la Comissió Europea, feta arran del president de França Emmanuel Macron, de crear una xarxa d'universitats europea, a partir del finançament europeu, nacional i universitari.


Conferencia sobre la "Nueva Agenda de Habilidades: Desarrollo Profesional en el Turismo" celebrada en el Parlamento Europeo

Una iniciativa europea para apoyar el desarrollo de las empresas y la empleabilidad en el sector turístico.


Conferència final sobre el projecte educatiu "GOAL": Reinserció de persones adultes al món educatiu i laboral

El passat 17 i 18 de gener, el Palau d'Egmont va acollir la conferència final sobre el projecte GOAL (Guidance and Orientation for Adult Learners, "Guia i orientació per a estudiants adults"), emmarcat en el projecte ERASMUS + Acció Clau 3 per a la millora de les polítiques. Com diu el mateix nom, el projecte es va basar en l'experimentació, mitjançant voluntaris de Bèlgica (Flandes), República Txeca, Islàndia, Països Baixos, Lituània i Eslovènia, de noves polítiques socials per reinserir persones adultes que van abandonar l'educació secundària o es troben exclosos del mercat laboral i educatiu.


Jornades de Formació Professional i Erasmus +

La Comissió Europea va acollir, durant el 23, 24 i 25 de novembres, la Setmana Europea de Formació Professional. Aquesta va ser una oportunitat per conèixer els avantatges d'aquests estudis a l'hora de formar-se i tenir una feina de qualitat en el futur.


Bones pràctiques en memòria històrica

El passat 20 de novembre es va dur a terme la conferència Políticas de Memoria Europea: Franquismo después de Franco en el Parlament Europeu. L'objectiu d'aquesta trobada era analitzar quin paper s'ha fet a Espanya -i en altres països- en relació a la memòria històrica, després que s'aprovàs la Llei de Memòria Històrica l'any 2007.


Conferència sobre els reptes de les llengües minoritàries en les societats actuals

La Xarxa Europea de Llengües Minoritàries (NPLD) va organitzar una conferència per parlar del paper de les llengües minoritàries en les societats europees actuals. Aquesta organització, de la qual el Govern de les Illes Balears és membre, agrupa diferents governs regionals que pretenen constituir una defensa dels seus drets lingüístics davant de la Unió Europea.


Erasmus per administración pública


L’Agenda Europea de Formació Professional

Gregorio de Castro, des de la Direcció General de Treball, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea, va presentar l’Agenda Europea de Formació Professional. Els missatges principals que va compartir són;

1. La iniciativa de l’ErasmusPRO com a programa de mobilitat de llarga duració.

2. Marc de qualitat formativa com un conjunt de principis comuns de qualitat arreu d’Europa.

3. Setmana d’habilitats vocacionals.


Jornades informatives sobre oportunitats de finançament en l'àmbit de l'esport per l'any 2017

La Comissió Europea i l'Agència Executiva per l'Esport, Audiovisual i Cultura (EACEA) organitzen unes jornades informatives sobre el Programa Erasmus+ en l'àmbit de l'esport amb la finalitat d'informar al públic potencial de presentar projectes sobre les oportunitats de finançament per l'any 2017. Els ponents han donat suggeriments per a la preparació i presentació de projectes i recomanacions en l'aspecte financer d'aquests.


Lluitant contra la pobresa infantil mitjançant una garantia infantil

A principis de gener, s'ha organitzat una conferència on han intervingut membres d'institucions europees i de la societat civil per abordar la pobresa infantil i la necessitat d'una garantia infantil (Child Guarantee en anglès). Les dades mostren que més d'un de cada quatre nins europeus estan en risc de pobresa o d'exclusió social. La taxa de pobresa infantil és més alta que per a qualsevol altre grup de la població i entre 2008 i 2014 Europa ha presenciat un augment del nombre de nins desfavorits.

Aquesta proposta té la finalitat que els nins tinguin coberts serveis com l'assistència sanitària, l'educació de qualitat, habitatges dignes, menjar saludable, etc. a la qual la Unió Europea hauria de dedicar recursos financers suficients. 

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant