Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Educació. Cultura


Erasmus per administración pública


L’Agenda Europea de Formació Professional

Gregorio de Castro, des de la Direcció General de Treball, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea, va presentar l’Agenda Europea de Formació Professional. Els missatges principals que va compartir són;

1. La iniciativa de l’ErasmusPRO com a programa de mobilitat de llarga duració.

2. Marc de qualitat formativa com un conjunt de principis comuns de qualitat arreu d’Europa.

3. Setmana d’habilitats vocacionals.


Jornades informatives sobre oportunitats de finançament en l'àmbit de l'esport per l'any 2017

La Comissió Europea i l'Agència Executiva per l'Esport, Audiovisual i Cultura (EACEA) organitzen unes jornades informatives sobre el Programa Erasmus+ en l'àmbit de l'esport amb la finalitat d'informar al públic potencial de presentar projectes sobre les oportunitats de finançament per l'any 2017. Els ponents han donat suggeriments per a la preparació i presentació de projectes i recomanacions en l'aspecte financer d'aquests.


Lluitant contra la pobresa infantil mitjançant una garantia infantil

A principis de gener, s'ha organitzat una conferència on han intervingut membres d'institucions europees i de la societat civil per abordar la pobresa infantil i la necessitat d'una garantia infantil (Child Guarantee en anglès). Les dades mostren que més d'un de cada quatre nins europeus estan en risc de pobresa o d'exclusió social. La taxa de pobresa infantil és més alta que per a qualsevol altre grup de la població i entre 2008 i 2014 Europa ha presenciat un augment del nombre de nins desfavorits.

Aquesta proposta té la finalitat que els nins tinguin coberts serveis com l'assistència sanitària, l'educació de qualitat, habitatges dignes, menjar saludable, etc. a la qual la Unió Europea hauria de dedicar recursos financers suficients. 


Ciència ciutadana a les Universitats

Cada vegada hi ha més participació activa ciutadana en l’àmbit de la recerca i la innovació. La raó de l’augment de la ciència ciutadana és variada: trobam un públic actiu cada cop més altament qualificat educat i informat, interessat i preocupat. També cada vegada es fa més ús d’internet, webs, telèfons mòbils, telèfons intel·ligents i també les fonts obertes de software i hardware.


Convocatòria de sol·licituds de beques per al Programa Intel·ligent d'investigació de la Vall de la Loira (Smart Loire Valley Programme)

L'Institut d'Estudis Avançats (LE STUDIUM), a França, ha obert una convocatòria de sol·licituds de beques per al Programa Intel·ligent de la Vall de la Loira (Smart Loire Valley Programme) - any 2017.


La Comissió Europea estén la duració i el finançament del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques fins al 2020

El Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (EFSI, de les seves sigles en anglès)  està en marxa des del 2015 i es va crear per a un període inicial de tres anys. Fins ara ha mobilitzat 138,3 bilions d'inversions. S'espera mobilitzar 315 bilions d'euros en inversions addicionals per a mitjans del 2018. Dels 28 Estats Membres l'únic que no ha participat es Xipre.


L'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) alerta de què la competitivitat de la UE a llarg terme està en joc

L'OCDE ha presentat un estudi que il·lustra el problema de la Unió Europea (UE) per acollir a immigrants altament qualificats. L'accés a la Unió Europea per part d'aquests és baixa (només un 31% del total mundial dels immigrants arriba a la UE, mentre que els Estats Units, amb una població global inferior, representa un 57% del total).


Consulta pública sobre el Programa Horitzó 2020

La Comissió Europea ha llençat una Consulta pública perquè els grups d'interès manifestin la seva opinió del Programa Horitzó 2020.


Consulta pública sobre el Pilar Europeu de Drets Socials

La Comissió Europea vol rebre l'opinió dels ciutadans, organitzacions i entitats públiques sobre el futur pilar europeu de drets socials proposat dins el programa social europeu del president Juncker. Els resultats s'incorporaran al text final a principi del 2017.


Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant