Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de InformesInformes del àrea:
Agricultura. Pesca


Les esponges marines com a “motor” de la salut oceànica.

L’intergrup del Parlament Europeu pel canvi climàtic, la biodiversitat i el desenvolupament sostenible, en el marc de la conferència "Healthier oceans and human beings: Sponges as “engine” of the deep sea", ha posat de relleu la importància de preservar el ecosistemes d’aigües profundes, posant especial atenció a les esponges marines per la seva  funció en les cadenes tròfiques submarines. 


Reutilització de l'aigua: La Comissió proposa normes perquè el reg agrícola sigui més fàcil i segur.

El passat dilluns 28 de maig, la Comissió va proposar noves normes per estimular i facilitar la reutilització de l'aigua a la UE per al reg agrícola. Aquestes noves normes ajudaran als agricultors a fer el millor ús possible de les aigües residuals, igual que alleujaran l'escassetat d'aigua, protegint al mateix temps al medi ambient i als consumidors.


Nova normativa sobre plàstics d’un sol ús aprovada per la Comissió Europea.

Amb la importància dels residus plàstics en els oceans i els mars, la Comissió Europea proposa noves normes a escala de la UE per orientar els 10 productes plàstics d'un sol ús que es troben més sovint a les platges i mars d'Europa, així com els aparells de pesca perduts o abandonats que acaben a la mar.


Consulta pública sobre l'avaluació intermèdia de la gestió directa del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP)


Programes i projectes europeus sobre les operacions terrestres per protegir espais naturals


Nova simplificació de les normes de política agrícola de la UE

El conjunt de modificacions que es preveu entrin en vigor l’1 de gener de 2018 s’inscriu en la línea de simplificació i modernització de la política agrícola comú (PAC).


Taller sobre els Instruments financers com a mecanisme de lliurament de l'ESIF post 2020 organitzat per la Comissió Europea


Fòrum per al futur de l’agricultura de 2017

El passat 28 de març, va tenir lloc el 10 fòrum per al futur de l’agricultura a Brussel·les, per debatre sobre els reptes actuals i futurs, la implicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en relació al futur de la Política Agrícola Comuna (PAC) i a la cadena alimentària. Tota això, sota la visió d'un nou capítol de la PAC on la seguretat alimentària i ambiental poden i han d'anar de la mà, això permetrà la creació de nous llocs de treball i la protecció del nostre planeta a la vegada.


El mapatge de les costes europees, una eina pel desenvolupament sostenible blau

El passat 7 de febrer, l’intergroup Sea, Rivers, Islands & Coast Maps (SEARICA), va organitzar un esdeveniment al Parlament Europeu, per debatre la importància de tenir una estratègia de mapatge de les costes europees per tal de poder gestionar els afers marins d’una forma més eficient i sostenible. 


Conferència Anual sobre l'Agricultura i Desenvolupament Rural 2016:Canvi climàtic i el repte de la disponibilitat de recursos per l'agricultura europea.

La Direcció General d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea, va organitzar la segona conferència anual per debatre l'estat de les politiques europees referents a agricultura i presentar l'informe Outlook.

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant