Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información
Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme Europe Direct Mallorca Centre Documentació Europea Illes Balears

  Llistat de Informes
Polítiques europees de suport a les illes europees com a destinacions turístiques sostenibles

En el marc de la conferència "Polítiques europees de suport a les illes europees com a destinacions turístiques sostenibles" del passat 14 de desembre, diferents empreses insulars i ciutadans presentaren les seves posicions respecte a les noves tendències del sector turístic, i demanaren ajuda a les institucions europees per a que donin suport a les illes a través de diferents polítiques europees.   


El Mecanisme “Connectar Europa” (CEF) facilita el multilingüisme dins les administracions públiques.

En el marc del Mecanisme “Connectar Europa” (Connecting Europe Facility) els passats 29 i 30 de Novembre va tenir lloc la primera conferència sobre el complement eTranslation, una eina de traducció automàtica per a facilitar l’intercanvi d’informació de les administracions públiques abastant totes les llengües de la Unió Europea, Islàndia i Noruega.


El Mecanisme "Connectar Europa"


L’esport com a eina de solidaritat

El dia 28 de novembre de 2018 va tenir lloc un acte a la seu del Comité de Regions a Brussel·les. L’organitzaven la Comissió Europea, el Comité de Regions i la UEFA, en el marc del nou programa de col·laboració per a posicionar el paper del futbol a nivel local a la UE a partir del període que comença el 2021.

Per a dur a terme i reflectir el posicionament dels ents organitzadors el programa proposa uns objectius per poder augmentar la cohesió social i la solidaritat entre regions a partir de l’esport, i concretament del futbol. Entre aquests destaca un millor finançament i una major participació dels actors involucrats. A més a més, l'esdeveniment també pretenia concretar a partir d'exemples la situació de l’esport a nivell local a la Unió Europea. 


Debat sobre la retirada del Regne Unit de la UE

En el marc del Ple de Comité de Regions celebrat els dies 5 i 6 de desembre de 2018 va tenir lloc el debat sobre la retirada del Regne Unit de la UE, amb la intervenció de Michel Barnier, cap europeu de la negociació. 


El Compliment del Pilar Europeu de Drets Socials: Una perspectiva territorial

El passat dilluns 26 de novembre va tenir lloc la conferència “El compliment del Pilar Europeu de Drets Socials: Una perspectiva territorial” a la seu del Comitè de les Regions, valorant els resultats obtinguts un any després de la seva proclamació, i amb la participació de la Comissària d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, Marianne Thyssen.


EARLALL (Associació Europea de Regions i Autoritats Locals per a l'Aprenentatge Permanent)


Mecanisme Conectar Europa 2021-2027

En el marc de la renovació pressupostària de la UE pel període 2021 – 2027, la Comissió Europea presenta la proposta de Reglament pel qual s'estableix el programa de finançament europeu Mecanisme «Connectar Europa». El mecanisme Connectar Europa esdevé clau a l’hora finançar projectes encaminats a la consecució de la xarxa central digital, d'energia i de transport d'Europa, aquesta última, també coneguda com la TEN-T, constitueix l’objecte centra d’aquest informe. Així mateix, també s’adreça a fer que l'economia d'Europa sigui més ecològica, promovent la consolidació de xarxes de transport més netes, connexions de banda ampla d'alta velocitat i facilitant l'ús d'energia renovable en línia amb l'Estratègia Europa 2020. 


Les esponges marines com a “motor” de la salut oceànica.

L’intergrup del Parlament Europeu pel canvi climàtic, la biodiversitat i el desenvolupament sostenible, en el marc de la conferència "Healthier oceans and human beings: Sponges as “engine” of the deep sea", ha posat de relleu la importància de preservar el ecosistemes d’aigües profundes, posant especial atenció a les esponges marines per la seva  funció en les cadenes tròfiques submarines. 


El nou Programa Marc per a la Recerca i la Innovació pel període 2021-2027

Activitats del CBE
CBE UE Altres
Perfil de contractant